The Liebster Award

google

Assalamualaikum w.b.t and sihat semua ? Harap harap sihat hendakNya selalu k laling laling semua. 
Act kan waktu Ashya kasitahu aku yang dia tag aku dalam segmen ni, hati terasa membara sangat. Haih rajin pulok dia ni wahaha ==' 
Sebenarnyakan aku tak faham apa maksud Liebster. Makanya aku pun search Google Translate and still tiada jawapan. Hoho alangkah bengapnya diriku =(
Lepas aku baca balik entry si Ashya' tu baru aku faham. Bak kata Ashya' nyer Liebster ni lebih kurang ask.fm tapi ask dekat blog je. Macam main-main ask ler. Blogger ini ask kita, kita jawab. Then kita ask blogger lain pula. Dah faham ? Alhamdulillah sayang korang. Haha Ok tanpa melengah-lengahkan masa here goes. 
Siapakah yang mengasaskan akaun blog awak berdua?
Hang tak tahu ke buat buat tak tahu haha. Blog ini diasaskan oleh Ashya sendiri since 2012 sebab aku tak reti buat blog xD Time tu aku darjah 5 and aku masih tidak faham penggunaan blog. Yeah bagi aku time tu blog ni tersangat bosan. Tak macam facebook yang boleh chatting chatting tuuu. Tapi sebenarnya blog ni datangkan lebih banyak benefit dekat awak semua. 
Apa yang menarik sepanjang menjadi blogger?
Sepanjang aku jadi blogger ni aku rasa diri aku lebih dikenali haha. Dan aku tersangatlah bangga apabila blog aku direview oleh blogger blogger terkenal. And yang paling aku tak sangka gila nak terbang, aku direview oleh idola blogger aku a.k.a Kak Nabila Medan. And and and aku dapat banyakkk hadiah dari Giveaway Giveaway yang aku join. Erkkk asal keyakinan diri aku tinggi sangat ea =='
And the main of course I can share abt what I loves, hates, my life, journey and etc.
3 perkataan describe tentang diri awak .
- Confidence 
- Intelligent 
- Friendly
*kan gua dah cakap keyakinan diri gua tinggi har har*
Siapa favourite blogger awak?
Macam yang aku cakap tadi, Kak Nabila Medan. Nak aku describe akak ni ? Dia ni baik tau. Friendly sangat. Aku suka gaya penulisan dia. Aku yakin aku adalah silent readers dia yang paling setiaaa *sekali lagi -.-* Dan akhir sekali aku nak cakap Saya Sayang Akak ! 
 Suggestion untuk ditambah baik dalam blog Ashya .
Disebabkan blog lu gua yang edit. Gua rasa semua dah perfect haha. 

1. Tolong tukar url link blog gua dekat bahagian credits tu -.-
2. I suggest kotak ask.fm tu kecilkan sedikit
3. Kau suruh aku tukar font kan ? Haaaa nanti nanti haha.
Kak Farahuda 

This is my questions.
1. Kenapa akak comel sangat ?
2. Bagaimana akak boleh terjebak dalam bidang blogging ?
3. Akak sedang gaduh dengan seorang kawan baik akak. Apa tindakan akak ?
4.  Describe yourself in one word.
5. Suggestion untuk ditambah baik dalam blog ni :)