Fourteenth September


Assalamualaikum w.b.t dan salam 19 September. Anggap je lah awal lagi untuk Hello September ngeee. Lama ea Aisyah tak update blog ? Ada yang rindu ? Hurm disebabkan tak update lah viewers semakin berkurang. Ntah ntah tak der lansung. Tak pa lah tak penting. Yang mana setia, terima kasih banyak banyak banyak banyak banyak sayang uols, 
Sebenarnyakan em Aisyah hampir hampir lupa password blog. Ahh itulah pasal tak update lama. Tolonglah sedih sekali hiho. Tapi tadi entah macam mana boleh teringat. Oh aku rindu gilaa blog ni. 
Disebabkan terlampau rindu nya aku dekat blog ni, aku fikir aku nak update jugak jugak jugak hari ni. Tak kira. Nak update jugak. So Fourteenth September jadi pilihan aku. Why ? Let me sing first Happy Belated Birthday to Me Happy Belated Birthday to Me Happy Belated Birthday to Aisyah Khalil, Happy Belated Birthday to Me =')
14 September, sekolah aku ada buat Mukhayyam 'Arabi tengah tengah cuti sekolah. Tak pa lah, dengan semangat jihad nya form 1 Maahad pergi untuk menuntut ilmu bahasa universal.
Bengkel ni 2 hari senanya. 13 & 14 September. Terima kasih dan berjuta juta peghargaan buat Mursyid & Mursyidah daripada Univesiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang sudi datang dari jauh di selatan Malaysia ke utara demi menanam minat mempelajari Bahasa Arab dalam hati kami.

13 Sept
Aku pergi sekolah dengan Ashya' . Lepas letak beg dekat asrama, bergerak ke dewan utama sekolah. Selesai habis pendaftaran, aku masuk dewan. Belakang aku Aina then dia cakap "Comel handsock AK" and that time aku blurr dan hati aku " handsock je ka ?" haha sebenarnya nak suruh puji tuan punya handsock k perasan sorry Aina ngumpat you dear.
Sebelah aku Ashya', aku baru gaya nak bukak bihun dekat tangan aku then Ashya' cakap 
Weh memandangkan aku nak balik satgi dan tak dapat teruskan kem ni sampai esok, aku nak wish sesiap dekat hang. Happy Birthday.
Dan time tu aku nampak satu hadiah kat tangan dia. Aceceh ni aku suka ni hiho . Aku pun dengan segera wa pantasnya ambil hadiah tu tanpa dihulur kihkihkih .

"Tapi hadiah tu bukan daripada aku."

"Huh ?"

"Farah bagi."

"....."

Aku tak dapat tahan sebak. Aku nangis. Ea eh aku memang sentimental. Time tu mungkin hanya orang yang tahu cerita kami sahaja akan faham kenapa aku nangis. 
Aku tak expect mana mana hadiah pun dari kawan termasuk dia. Cuma aku harap Ashya' bagi. Tapi tok nek ah dia tu -.-
Itu belum birthday aku. Ashya dah berjaya ubah mood aku jadi tak lalu makan. Ahh dia memang tok nek. Kami start nasyad jamaie 1 & 2. Seronok. Aku dapat Mursyidah Ain dan time tu aku rasa group aku lah yang paling bertuah sekali sebab kak Mursyidah aku sporting gila tahap aku nak terjun pokok (?)
Sebelum bergerak balik asrama, Haziqah ada bagi aku hadiah. Thanks weh sayang hampa. Haziqah ni kawan sebelah meja, kawan gila gila, kawan kalau tak kenal maka tak cinta. Yes. Aku sayang Haziqah. Aku tak pernah rasa perasaan sayang kawan macam mana aku sayang Haziqah. Dan untung jugaklah sebab dia kpopers dan aku jugak kpopers. Sampaikan buat trick angkat tangan nak jawab soalan cikgu kena nyanyi lagu A - Got7. What the ?

14 Sept
Tepat 12 malam. Aku nak tidur dah ni. Tiba tiba semua orang dalam bilik tu pakat wish Happy Birthday kat aku. HAHAHAHA AKU NANGIS ? Wish je pun terharu lebih . Yes aku selalu kena marah dengan Atirah sebab aku terlalu sentimental. 
4 pagi bangun berqiyammulail siap mandi sekali. Tengah aku sambung tidur dalam surau , Aishah Halim datang dan bisik tepi telinga " Happy Birthday Darling" . Atoyy kacau mood aku. Fresh terus. Tak tidur dah haha.
Sebelum gerak ke sekolah, semua peserta puteri berkumpul depan asrama dan buat sedikit kuiz. Aku try la jawab. Pergi depan. Tiba tiba Farah KZ menjerit "Mursyidah, hari ni birthday dia" dan semua peserta puteri pakat

"Eid Milad AK"

And aku ke belakang dan NANGIS. Hiyah aku tak faham kenapa aku ni terlalu sentimental. Sampai sekolah, Kak Mursyidah aku wish dan bagi hadiah kat aku. One more time aku nangis. Sila menyampah. 
Nasyad Jamaie 3 pun bermula. Explorace kali ni. Aku sebagai ketua pasukan sorak. Untuk explorace, group aku tak menang pun tapi Alhamdulillah dapat cari pengalaman dan kami speak full Arabic sepanjang Sibaqul Kanzi ( Explorace ).
Maka sesi penyampaian hadiah pun bermula. Then bla bla bla balik huha penat. 



Dan hari ini 19 September 2014. Eid Milad Mursyidah Ain !

No comments:

Post a Comment